Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μία δωρεά Βασ. Μελά δια την πόλιν μας

Υπό του διακεκριμμένου φίλου κ. Δ. Βικέλα, γόνου της μεγάλης οικογένειας της Βεροίας Βικέλα, ελάβομεν θερμοτάτης επιστολής δια της οποίας μας συγχαίρει δια την έκδοσιν της "Μακεδονικής Ηχούς" και δια της υπ΄αυτής χαραχθείσης γενικωτέρας σημασίας γραμμής, δ΄ημάς τους Μακεδόνας.
Δια της αυτής επιστολής, "Σας αναγγέλω, -μας γράφη- την ευχάριστον είδησιν ότι προ μηνών έχω επιτύχη από την διαχειριστικήν επιτροπήν του θείου μου Βασιλείου Μελά να διατεθή ποσόν πεντακοσίων χιλ. δρ. δια να κτισθή εις Βέροιαν Νηπιακή Στέγη, όπου αι μητέρες θα εμπιστεύονται τα μικρά παιδιά 3-6 ετών, ενώ αύται θα ηδύναντο να εργάζωνται αμέριμναι καθ΄όλην την ημέραν εις τα εργοστάσια και εις τους αγρούς".

Η αγγελία αύτη της δωρεάς Βασιλ. Μελά δια την ίδρυσιν ενός Νηπιακού Σταθμού, μας συγκινεί μεγάλως. Εναπόκειται ήδη εις τον Δήμον και εις την κοινωνίαν της Βέροιας, εκτιμώσα τον σκοπόν της μεγάλης αυτής δωρεάς, να φανή ανταξία των διαθέσεων του διαθέτου.
Καλούμεν λοθεν τον Δήμο Βέροιας, όστινς πάντι σθένει να εφεύρη το ταχύτερον κατάλληλον οικόπεδον δια να τεθή ο θεμέλιος λίθος του πρωτύπου τούτου ιδρύματος ούτως ώστε να δυνηθή και λειτουργήση από τον προσεχή Οκτώβριον.
Η "Μακεδονική Ηχώ" από της παρούσης στήλης ερμηνεύει τας ευχαριστίας της Κοινωνίας της πόλεως Βεροίας, προς την οικογένειαν του διαθέτου και τον έγκριτον συμπολίτην μας κ. Δημ. Βικέλαν και εύχεται ταχεώς ιδή ανεγειρομένην την Νηπιακήν Στέγην "Βασιλ. Μελά", ήτις κέκλειται να προσφέρη τόσας υπηρεσίας εις τον εργαζόμενον Λαόν της Βεροίας.


Εφημερίδα "Μακεδονική Ηχώ", Κυριακή 25 Μαίου 1935,
Ιδιοκτήτης - Διευθυντής Λώλης Αντ. Σμυρλής.
Βέροια 'Ετος Α' Αριθμός 5
Τιμή Φύλλου ΔΡΑΧΜΗ 1
(Από το προσωπικό μου Αρχείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου